Wil je wel met een een mooie blonde uitgaan

Henk zit op de smalle bank in de vijfde rij rechts, ingeklemd tussen zijn vrouw aan het gangpad, en zijn dochter. Allemaal in stemmig-donkere outfit. Het is drukkend in de kerk. Zijn droge tong likt langs even droge lippen en zijn grote verlangen voelt als een levend ding in zijn lijf. Hij klemt zijn handen om zijn knieën want, naar hij ooit had gelezen, het zijn de handen die diepe emotie verklappen. Vandaag zal hij haar niet mogen zien, het is zondag.

Hij hoort de predikant, boven hem, in zijn preekstoel. De stem hoort hij, maar nauwelijks wat er gesproken wordt. Zijn echtgenote zal er hem van langs geven als, thuis bij de nazit, de donderpreek zal worden besproken. Bij een kopje koffie en een krakeling. Hij zal dan zijn schouders ophalen en opmerken: ik werk de hele week hard, zes volle dagen. In de kerk rust ik.

Maar rust is er niet bij, in Henk. Met zijn ogen gesloten ziet hij in zijn geest die mooie blonde, haar stralende ranke vorm, ze oogt koel, doch wat verwarmt ze hem toch altijd goddelijk. Vandaag niet, want het is zondag. Hij heeft een antipathie aan de zondag, aan de kerk en aan de kerkheer en af en toe ook een beetje aan zijn saaie vrouw. Hij vermoedt dat ze een mening heeft van zijn passie, al is er geenszins over gesproken. Maar kijken dat ze naar hem kan, ingeval hij en de blonde tegelijk waren. Die afkeuring, die opgetrokken neus.
houten zonnebril goedkoop

Hij bedenkt graag, over hoe hij haar eens mee naar huis zal nemen, bijvoorbeeld hij nu doet, op de derde rij rechts, en klemt zijn handen nog steviger om zijn knieën. Zijn droge mond beweegt mee met de woorden van het kerkgezang. Naderhand gaat de kudde heen, in harmonie, aangezien het is tenslotte zondag. Koffie en een krakeling. Zijn echtgenote zegt dat ze het een mooie donderpreek vond, over verdraagzaamheid. De dochter knikt en Henk denkt: ja-ja, ik wilde dat ze daar eens wat van leerden. Vorige week ging die over mindering, ook al zo'n "mooie preek", en daarvan hadden ze maar voldoende geleerd.

Een tweede kopje koffie, zonder krakeling dus. Henk telt de uren: nog 10 en vervolgens kan-ie naar bed. Gelukkig valt hij steeds meteen in slaap. Als hij dan wakker wordt is het maandag. Waarom duren zondagen continu zo verdomde lang, denkt hij. Hij haalt even diep adem en duwt een vuist in zijn buik. Zijn vrouw kijkt op van haar handwerk, een wenkbrauw opgetrokken. 'Gas', mompelt Henk. Hij staat op en wandeld de tuin in. Zijn ergenis probeert hij kwijt te raken met schoffel en hark, maar op iedere plek, en in het bijzonder in de bloemen in de achtertuin, ziet hij haar, zijn geweldige blonde.

Eindelijk maandag. Zoals elke werkdag informeert zijn echtgenote hoe laat hij thuis zal zijn voor het avondmaal. 'Opnieuw een nabespreking met de dagploeg zeker?', vraagt ze pinnig met een sip mondje. 'Vóórbespreking voor het werk van morgen', antwoordt hij, zoals op elke werkdag, en denkt: ze heeft eigenlijk niks geleerd gister. Maandagmiddag, kwart over vier. De gereedschappen en toestellen in de keet, hangslot erop. 'Doei', of een 'tot morrege', elk gaat zijns weegs. Henk zet zijn houten zonnebril op, De zon schijnt nog steeds heel fel.

Het was een warme dag vandaag. Henk ruikt niet erg fris en zijn handen en werkkleren zijn stoffig. Haar zal het geen barst uitmaken, weet hij zeker, ze laat zich door hem nemen zoals hij bij haar komt. Hij haast zich naar de locatie waar hij haar zal Klik hier ontmoeten en van haar zal smullen. Zodra hij de deur achter zich sluit ziet hij haar. Zoals elke werkdag wacht ze op hem, in haar stralende gouden rijpheid. Henk glimlacht om haar koele figuur want weet van het vuur, die heerlijke prikkeling die ze hem geeft. Voor hij haar pakt glijdt zijn eeltige en niet zo schone wijsvinger over haar welving, de leest zo strak, speeksel loopt in zijn mond als hij haar met een hand omvat. 'Gouden pracht, mijn geweldige blonde' spreken zijn ogen en gulzig zet hij zijn mond aan haar. Zijn ogen zijn toegeknepen in genot, zijn tong viert feest als hij haar proeft. De zijne, eindelijk ... 'Nog een pilsje, Henk?'

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Wil je wel met een een mooie blonde uitgaan”

Leave a Reply

Gravatar